Anna

Kategori: inredning

it´s beginning to look alot like christmas

     

Först vill jag be om ursäkt för min långa paus från bloggen. Har helt enkelt inte haft tid och motivation.

Det har hunnit bli november som nu leder mot sitt slut och in kommer vår allra käraste december. Måste ju vara årets allra mysigaste månad. Snö, julbak, julklappar, tända ljus, släkten samlad, mysiga julfilmer med mera. 

Kliar i fingrarna att få köpa julpynt och pynta till det precis som vi vill ha det i vår lägenhet. Har redan hunnit köpa på mig en minigran, men resten tänkte jag att Patrik skulle få hänga med och köpa. 

 

Växten och tomtarna ovan är från Bauhaus. Tycker dom hade massa fint där faktiskt!

Gårdagens beställning

           

 

La en beställning på Desenio igår kväll. Tavlorna ska vi ställa på en tavellist över sängen i sovrummet.

Hoppas dom kommer mot slutet av veckan, så vi äntligen kan börja göra det mysigt i sovrummet. Förutom tavlorna saknar vi mysig belysning och eventuellt någon växt i fönstret.

Dekorera byrån

Funderar starkt på att köpa den klassiska malm byrån att ha i sovrummet. Måste bara fundera ut ett fint sätt att dekorera den på. 

Några förslag är som här ovan!

 

Inreda mitt sovrum

Just nu är det enda vi har i vårt sovrum en säng. Vilket inte känns speciellt mysigt eller hemtrevligt. Skulle vilja mysa till det ordentligt, men vet inte exakt hur än.

Planerna hittills är väl att sätta upp en hylla ovanför sängen där vi kan ställa tavlor, ljus och lite annan dekoration. Även en tv ska upp på väggen framför sängen. För hur mysigt är det inte att ligga kvar i sängen en ledig dag och glo på filmer och serier?!

Utöver detta funderar jag på någon typ av gardin, en byrå bredvid sängen, en stor sänglampa, kanske en spegel för att få rummet att se lite större ut, ljusslinga vid fönstret och kanske någon mysig filt att lägga på sängen.

Vill tillägga att vårat sovrum är väldigt litet så några fler möbler än så går inte in. Endast detaljer.

 

   

Visar upp en del av köket

  

Äntligen helg och därefter en veckas semester!

Patrik gjorde i ordning en god kycklinggryta till middag och till det blev det rosévin, mums 

Nu fick ni även se den första bilden från vår lägenhet, på matgruppen. Tavlorna är från Mio och bordet & stolarna är från IKEA.

 

Önskar alla en underbar kväll och helg!

 

Ny inredning till lägenheten

Liknande växt och denna tavla fick vi med oss hem i söndags.

Växten var från Rusta och tavlan är från Mio.

 

Kommer bilder på hur vi inrett med dom och övriga lägenheten inom några dagar. Vi ordnar, ändrar, planerar och har oss nästan varje dag och är långt ifrån klara, så är därför jag väntar så länge med att visa upp lägenheten. Men håll ut, bilder kommer dyka upp allt eftersom! 

 

 

Helgen - inredning, middagar

  

Helgen startade med att fira att Patrik kommit hem från Gotland efter en vecka. Vi gjorde i ordning en ny typ av fajitas med halloumi i. Mätta i magen slog vi oss sedan ner i soffan och kollade på en spännande film.

 

lördagen stod kik i inredningsbutiker på schemat. Vi var bland annat till Mio, Rusta och Plantagen. 

Efteråt åkte vi hem till Patriks föräldrars hus. Vi beställde hem thaimat, glodde på massa filmer och sov sedan kvar där.

 

söndagen åkte vi iväg för att köpa ännu mer till lägenheten. Vi fick med oss en tavla, en matta och en växt att ha balkongen.

På söndagskvällen åkte vi spontant till IKEA för att köpa en ny säng, då vi inte var nöjda med den vi köpte när vi flytta in. Nu väntar vi bara på sista delen till sängen, sen ska jag självklart visa den på bloggen.

 

Lägenhetsfix, kalas och presenter

  

Idag har vi varit i lägenheten en stund och byggt det sista på tv-bänken och en del av ett vitrinskåp. Olyckligtvis var halva skåpet skadat, så får blir en tripp till IKEA för att byta ut den trasiga delen.

Idag kom även mina föräldrar och min lillasyster förbi och besökte lägenheten. Vi tog en lunch på en restaurang i närheten av lägenheten och hängde hemma i lägenheten bara. Dom hade även med sig fina flyttpresenter åt oss. Bland annat en dammsugare som vi var i behov av.

 

Senare på kvällen åkte jag och Patrik hem till hans föräldrar och firade hans pappa som fyller hela 60 år idag!

Nu flyttar vi hemifrån!

  

I måndags fick vi tillträde till lägenheten och började flytta in.

Imponerande nog fick vi med oss allt i ett släp och två bilar. Sen var det bara att lasta in allt i hissen och därefter i lägenheten. 

Vi blev kvar och byggde och packade upp fram till midnatt, haha. Självklart blev det flyttpizza på det också ;)

 

Köpt soffa & säng

Nu har vi beställt hem både soffa och säng till nya lägenheten. Båda i mörkgråa nyanser.

Älskar att soffan hade som två divaner. Nackkuddarna ingick dock inte, så dom köper vi eventuellt till senare.

Sängen var som ett paket med sänggavel, nackkuddar till. 

Självklart kommer jag visa båda möblerna tillsammans med vår egen inredning när vi flyttat in!

 

Balkonginspiration

Hur mysigt är det inte att få inreda sin balkong som ett litet extra rum?

Mysiga soffgrupper, mjuka dynor på stolarna, filtar, bord att ställda sin frukost eller ett glas vin på, massor av växter, ljus och en dekorativ ljusslinga. 

Jag längtar så jag spricker efter att få inreda min och Patriks balkong. Men framför allt efter att få flytta in först såklart.

Tavelväggar

Tycker det är så grymt fint att kombinera ihop olika tavlor till en tavelvägg.

Posters finns att köpa till hyfsat billiga priser lite överallt. Därefter kan man köpa till ramar i den färg man gillar. Jag själv hade föredragit svarta eller silvriga ramar.

♥ Ett tips är att lägga ut tavlorna i olika kombinationer på golvet innan man sätter upp dom på väggen för att vara säker på att man känner sig nöjd. På så sätt slipper du onödiga hål i väggen.

♥ Ett annat tips är att köpa en hylla eller fler att ställa tavlorna på.